Κριτική Επιτροπή 2012

Κωνσταντίνος Ζαμάνης

 

Constantinos ZamanisΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

 

Πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο εκπονεί και τη διδακτορική του διατριβή στην ιστορία της σκηνογραφίας και ενδυματολογίας, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη σκηνογραφία-ενδυματολογία από τη Slade School of Fine Art, University College London (UCL) με υποτροφίες του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής και του Ιδρύματος Ωνάση.

                                                                                                                                 

Σπούδασε επίσης σχέδιο ρούχου και ιστορία κοστουμιού-ενδυματολογία στη σχολή Βελουδάκη, και σκηνογραφία στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.                                                                                               

 

Από το 2004 διδάσκει σκηνογραφία-ενδυματολογία στο ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Έχει συμμετάσχει ως σκηνογράφος/ενδυματολόγος σε παραστάσεις χορού, θεάτρου και μουσικής σε συνεργασία με τους: Λ. Βογιατζή, Β. Δούκα, Μ. Κάλμπαρη, Γ. Αναστασάκη, Κ. Ευαγγελάτου, Αγ. Δαρλάση, Δ. Παναγιωτοπούλου, Δ. Σαββόπουλο, Σ. Σπυράτου, Απ. Παπαδαμάκη, Μ. Νέστορα κ.ά.

 

Πρόσφατες δουλειές του στο θέατρο, το χορό και την όπερα είναι :

Σκηνικά και κοστούμια για τις παραστάσεις Βόλφγκανγκ του Γ. Μαυριτσάκη, Πλαστελίνητου Β. Σίγκαρεφ, Ερωτευμένη νεκρή του Τ. Γκωτιέ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, Ηλέκτρα αυτουργός και Εν τω μηνί Αθύρ σε χορογραφία Σοφίας Σπυράτου, Electric Girl, Mano a mano και Superlux σε χορογραφία Αποστολίας Παπαδαμάκη, Πληγή, όπερα σε επτά γεύματα του Χ. Γωγιού και Καϋμός του Κ. Κουν σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, Πτώση και Ιφιγένεια εν Ταύροις σε σκηνοθεσία Δέσποινας Παναγιωτοπούλου και Τροβατόρε του Τζ. Βέρντι σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.                                                                                     

 

Το 2008 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο ποιότητας για τη δουλειά του στα σκηνικά της ταινίας Σκλάβοι στα δεσμά τους σε σκηνοθεσία Τώνη Λυκουρέση, καθώς και με τον έπαινο Νέου Δημιουργού για το σκηνικό και τα κοστούμια της παράστασης Πλαστελίνησε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Εθνικό Θέατρο.

 

Το 2002 ίδρυσε μαζί με το συνθέτη Χαράλαμπο Γωγιό και την παραγωγό Γαβριέλλα Τριανταφύλλη την εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων.»

http://www.thebeggarsoperas.gr/gr/history.html

iidff fb button2 iidff twitter button2 

 

HELLENIC UNION OF HEPTANISIANS : Copyright © 2016 . All Rights Reserved

 

                    Designed by AVALON : Audiovisual Digital Productions / e-services