Κριτική Επιτροπή 2012

Νώντας Μανωλίτσης

 

Nontas Manolitsis

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

 

Η δημοσιογραφική του πορεία ξεκινά από την θητεία του στη γνωστή σχολή "Όμηρος" στην οδό Ακαδημίας (με ιδρυτή τον Σπύρο Μελά).

Εκεί βρέθηκε με αρκετούς κατοπινούς συναδέρφους.

 

Συνέχεια η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η "Μεσημβρινή" η "Ελευθεροτυπία" και ο περιοδικός Τύπος.

 

Φανατικός στις προβολές της Ταινιοθήκης, αποφάσισε με μια ομάδα φίλων την ίδρυση κινηματογραφικής λέσχης στην Λευκάδα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, σαν παράρτημα της Ταινιοθήκης έτσι ήταν στο ξεκίνημά της πριν χρόνια, και συνεχίζει ακόμα και σήμερα την λαμπρή πορεία της.

H Ταινιοθήκη, στο επιβλητικό μέγαρο της οδού Κανάρη, ήταν καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του στην κινηματογραφική κριτική και εμπειρία ανεπανάληπτη για αρκετά χρόνια.

 

Στο διάστημα της θητείας του στο μουσείο του κινηματογράφου ήρθε και η πρώτη συνεργασία του με την εφημερίδα  "Καθημερινή" όμως μεγάλη του εμπειρία ήταν στην συνέχεια η "Μεσημβρινή" στην επανέκδοσή της, στον καλλιτεχνικό χώρο κι ιδιαίτερα στην κριτική ταινιών.

 

Συνέχεια ένας άλλος μεγάλος σταθμός η "Ελευθεροτυπία" για αρκετά χρόνια, από το τέλος του ΄90 μια εφημερίδα μοναδική που ασφαλώς κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το τέλος της.

Πολιτιστικό ρεπορτάζ, κινηματογράφος, τηλεόραση, θέατρο ..... εμπειρία ανεπανάληπτη.

Από τον περιοδικό τύπο θυμάται πάντα μεταξύ άλλων, την ξεχωριστή γοητεία που είχε το εβδομαδιαίο "ΕΝΑ" και σήμερα στο διαδύκτιο στην σελίδα http://www.tokentri.gr/ 

 

iidff fb button2 iidff twitter button2 

 

HELLENIC UNION OF HEPTANISIANS : Copyright © 2016 . All Rights Reserved

 

                    Designed by AVALON : Audiovisual Digital Productions / e-services