Φεστιβάλ 2012

Βίκυ Γιαννούτσου

 

Vicky Giannoutsou

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

 

Η Βίκυ Γιαννούτσου είναι σκηνοθέτης σε 2 εταιρίες παραγωγής, στην Vix Pix Productions ltd. και στην MYO Productions Ltd. 

 

Απο τότε που η Βίκυ ήταν μικρή και πήγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης στήριξαν την δουλιά της σαν κινηματογραφιστή  και την οδήγησαν να κάνει το ντοκυμαντέρ 'Visible Passage' (Ορατό Πέρασμα) το 1987, που προβλήθηκε στην τηλεόραση της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Σκανδιναβίας  όπως επίσης και τους 'Διάσπαρτους Σπόρους' καθώς και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας 'Κόρη' αλλά και πολλές ιστορίες, ποίηση, δημοσιεύσεις και γράμματα.


Το 2010 στην γκαλερί MIC στο Auckland στην Νέα Ζηλανδία, η Βίκυ δημιούργησε 'Τα Δεινά της Περσεφόνης - Οι 4 εποχές της Μετανάστευσης - της Γέννησης, του Χωρισμού, της Νοσταλγίας, της Επιστροφής” – μία εγκατάσταση πολυμέσων με πολλές ταινίες και βίντεο που προέρχονται απο πολλά χρόνια μαγνητοσκόπησης μεταξύ Ελλάδας και Νέας Ζηλανδίας.                                                                               

 

Η Βίκυ τις πρώτες Κινηματογραφικές της σπουδές τις έκανε στα μέσα της δεκαετίας του '70 παίρνοντας B.A απο το Πανεπιστήμιο Victoria.

Εκπαιδεύτηκε σαν βοηθός μοντέρ σε διαφημιστικά το 1979 στο Λονδίνο απο όπου και επέστρεψε το 1981 στην Νέα Ζηλανδία για να δουλέψει σαν ελεύθερος επαγγελματίας βοηθός μοντέρ σε διαφημιστικά, ντοκυμαντέρ και μεγάλου μήκους ταινίες.

Πάνω απο 25 χρόνια τώρα έχει την έδρα της στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας σαν ενεργός παραγωγός ταινιών, καθηγητής υποκριτικής και ηθοποιός.                                                                                                                            

Εχει διδάξει την κινηματογραφική τέχνη σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους απο το 1989 στο Jeremiah Comey Acting Studio. 

Κατά την περίοδο αυτή έχει λειτουργήσει 2 studios διδάσκοντας επίσης τακτικά στο Σχολείο Εθνικού Θεάτρου, Toi Whakaari, στην Σχολή Παραστατικών Τεχνών του Auckland, sto Unıtec, στο Πανεπιστήμιο του Auckland και έκανε πολλά εργαστήρια σε διάφορα μέρη της χώρας.

 

Το 1997 η Vix Pix Productions Ltd. έκανε την παραγωγή “Melody’s Song” μία 15-λεπτη ταινία με σενάριο, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή της Βίκυς Γιαννούτσου, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Πανόραμα του Κινημ/φικού Φεστιβάλ της Λάρισσας στην Ελλάδα.

 

Σαν Κινηματογραφιστής, η Βίκυ είναι πάντα ανοικτή σε κάθε νέα ευκαιρία για να εξερευνήσει περαιτέρω εξελίξεις της δουλιάς της. Πρόσφατα σκηνοθέτησε το 'Uncomfortable Silences' (Αβολες Σιωπές), ένα έργο 10 λεπτών παραγωγή για το Φεστιβάλ Μικρού και Γλυκού Μύκους στο Auckland, στη Νέα Ζηλανδία. Απο τα 38 θεατρικά έργα που παράχθηκαν, το έργο κέρδισε το Βραβείο Κοινού και Καλύτερης Ερμηνείας της σεζόν.

 

Οι ιστορίες της έχουν παραχθεί για το ραδιόφωνο ενώ πρόσφατα επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη ως ηθοποιός στην ταινία μεγάλου μήκους The Insatiable Moon(Η ακόρεστη Σελήνη).

Κωνσταντίνος Ζαμάνης

 

Constantinos ZamanisΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

 

Πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο εκπονεί και τη διδακτορική του διατριβή στην ιστορία της σκηνογραφίας και ενδυματολογίας, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη σκηνογραφία-ενδυματολογία από τη Slade School of Fine Art, University College London (UCL) με υποτροφίες του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής και του Ιδρύματος Ωνάση.

                                                                                                                                 

Σπούδασε επίσης σχέδιο ρούχου και ιστορία κοστουμιού-ενδυματολογία στη σχολή Βελουδάκη, και σκηνογραφία στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.                                                                                               

 

Από το 2004 διδάσκει σκηνογραφία-ενδυματολογία στο ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Έχει συμμετάσχει ως σκηνογράφος/ενδυματολόγος σε παραστάσεις χορού, θεάτρου και μουσικής σε συνεργασία με τους: Λ. Βογιατζή, Β. Δούκα, Μ. Κάλμπαρη, Γ. Αναστασάκη, Κ. Ευαγγελάτου, Αγ. Δαρλάση, Δ. Παναγιωτοπούλου, Δ. Σαββόπουλο, Σ. Σπυράτου, Απ. Παπαδαμάκη, Μ. Νέστορα κ.ά.

 

Πρόσφατες δουλειές του στο θέατρο, το χορό και την όπερα είναι :

Σκηνικά και κοστούμια για τις παραστάσεις Βόλφγκανγκ του Γ. Μαυριτσάκη, Πλαστελίνητου Β. Σίγκαρεφ, Ερωτευμένη νεκρή του Τ. Γκωτιέ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, Ηλέκτρα αυτουργός και Εν τω μηνί Αθύρ σε χορογραφία Σοφίας Σπυράτου, Electric Girl, Mano a mano και Superlux σε χορογραφία Αποστολίας Παπαδαμάκη, Πληγή, όπερα σε επτά γεύματα του Χ. Γωγιού και Καϋμός του Κ. Κουν σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, Πτώση και Ιφιγένεια εν Ταύροις σε σκηνοθεσία Δέσποινας Παναγιωτοπούλου και Τροβατόρε του Τζ. Βέρντι σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.                                                                                     

 

Το 2008 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο ποιότητας για τη δουλειά του στα σκηνικά της ταινίας Σκλάβοι στα δεσμά τους σε σκηνοθεσία Τώνη Λυκουρέση, καθώς και με τον έπαινο Νέου Δημιουργού για το σκηνικό και τα κοστούμια της παράστασης Πλαστελίνησε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Εθνικό Θέατρο.

 

Το 2002 ίδρυσε μαζί με το συνθέτη Χαράλαμπο Γωγιό και την παραγωγό Γαβριέλλα Τριανταφύλλη την εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων.»

http://www.thebeggarsoperas.gr/gr/history.html

Νώντας Μανωλίτσης

 

Nontas Manolitsis

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

 

Η δημοσιογραφική του πορεία ξεκινά από την θητεία του στη γνωστή σχολή "Όμηρος" στην οδό Ακαδημίας (με ιδρυτή τον Σπύρο Μελά).

Εκεί βρέθηκε με αρκετούς κατοπινούς συναδέρφους.

 

Συνέχεια η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η "Μεσημβρινή" η "Ελευθεροτυπία" και ο περιοδικός Τύπος.

 

Φανατικός στις προβολές της Ταινιοθήκης, αποφάσισε με μια ομάδα φίλων την ίδρυση κινηματογραφικής λέσχης στην Λευκάδα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, σαν παράρτημα της Ταινιοθήκης έτσι ήταν στο ξεκίνημά της πριν χρόνια, και συνεχίζει ακόμα και σήμερα την λαμπρή πορεία της.

H Ταινιοθήκη, στο επιβλητικό μέγαρο της οδού Κανάρη, ήταν καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του στην κινηματογραφική κριτική και εμπειρία ανεπανάληπτη για αρκετά χρόνια.

 

Στο διάστημα της θητείας του στο μουσείο του κινηματογράφου ήρθε και η πρώτη συνεργασία του με την εφημερίδα  "Καθημερινή" όμως μεγάλη του εμπειρία ήταν στην συνέχεια η "Μεσημβρινή" στην επανέκδοσή της, στον καλλιτεχνικό χώρο κι ιδιαίτερα στην κριτική ταινιών.

 

Συνέχεια ένας άλλος μεγάλος σταθμός η "Ελευθεροτυπία" για αρκετά χρόνια, από το τέλος του ΄90 μια εφημερίδα μοναδική που ασφαλώς κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το τέλος της.

Πολιτιστικό ρεπορτάζ, κινηματογράφος, τηλεόραση, θέατρο ..... εμπειρία ανεπανάληπτη.

Από τον περιοδικό τύπο θυμάται πάντα μεταξύ άλλων, την ξεχωριστή γοητεία που είχε το εβδομαδιαίο "ΕΝΑ" και σήμερα στο διαδύκτιο στην σελίδα http://www.tokentri.gr/ 

 

Κατερίνα Μαραγκουδάκη

 

Katerina Maragoudaki

Δ/ΝΤΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΙΝΗΜ/ΦΟΥ

& LIGHTING DESIGNER

 

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης.

Σπούδασε  Δ/νση Φωτογραφίας σε Κινηματογραφικές Σχολές της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Αυστραλίας.                                                             

Απο το 1990 εργάζεται ως Δ/ντρια Φωτογραφίας σε ταινίες Μεγάλου και Μικρού Μήκους για πολλές απο τις οποίες έχει βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως της Δράμας, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας κ.α καθώς επίσης και για την τηλεόραση σε ντοκυμαντέρ, σειρές και διαφημιστικά.

 

Απο το 1992 έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των φωτισμών σε πάνω απο 200 θεατρικές παραστάσεις, όπερες, συναυλίες, μουσικές παραστάσεις και χωροθέατρα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. 

 

Επιπλέον τον Αύγουστο του 2004 ανέλαβε τον σχεδιασμό φωτισμών της τελετής λήξης της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας – 2004.

 

Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει διατελέσει μέλος στην προκριματική επιτροπή του φεστιβάλ κινηματογράφου Θες/νίκης και Δράμας.

Δημήτρης Παναγιωτάτος

 

Dimitris Panagiotatos

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ-ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΥ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κινηματογράφο στο Παρίσι (Licence de Cinema, Maitrise de Cinema στο Πανεπιστήμιο Paris VIII).

 

Aπό πολύ νεαρή ηλικία γοητεύθηκε από το θρίλερ, το φιλμ νουάρ, το φανταστικό, την επιστημονική φαντασία  –  είδη σπάνια στον ελληνικό κινηματογράφο, κι όμως πολύ ελληνικά, όπως πιστεύει, τα οποία αναμειγνύει στις ταινίες του με έναν ιδιόμορφο ερωτισμό.                
Έγραψε τα βιβλία «Ο Φανταστικός Κινηματογράφος» και «Φανταστικό και Λογοτεχνία», μια μελέτη για τις ταινίες του Ζακ Τουρνέρ, καθώς και πολλά άρθρα και μελέτες σε περιοδικά ως κριτικός κινηματογράφου.

 

Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι διευθυντής σπουδών στο τμήμα «Film & TV Studies” του Νew York College στην Αθήνα.

 

Είναι μέλος της ΕΣΠΕΚ  (Ένωσης Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κιν/φου) και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κιν/φου, καθώς και σύμβουλος προγράμματος επί Βασίλη Βασιλικού στην ΕΡΤ (1982-1986).

 

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.


ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ  (ΣΙΝΕΜΑ)

2010  ΞΕΝΕΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ: 50 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ & ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
          Υποψήφιο για καλύτερο ντοκιμαντέρ 2010 Ελληνική Ακαδημία Κιν/φου
          Φεστιβάλ Σίτζες (Ισπανία) 2010
          Φεστιβάλ Λουντ (Σουηδία) 2010

2002  Η ΤΡΙΤΗ ΝΥΧΤΑ                                                   
          Φεστιβάλ Εσπού (Φινλανδία) 2003

1998  ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ
          Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας 1999

1990  ΕΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 
          Κρατικό Βραβείο Σκηνογραφίας 1991
          Κρατικό Βραβείο ειδικών εφέ 1991
          Φεστιβάλ Αβοριάζ (Γαλλία) 1991
          Φεστιβάλ Μόντρεαλ (Καναδάς) 1991

1986  Η ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΙΛΕΝΑ
          Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη  1987
          Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν (Ισπανία) 1987
          Φεστιβάλ Βαλένθια (Ισπανία) 1988     

1978  L’USINE DU VAMPIRE (συσκηνοθεσία Ντενί Λεβί)
          Φεστιβάλ Ταινιών Vincennes (Παρίσι)
 
THΛΕΟΡΑΣΗ  (ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΕΣ – ΣΕΙΡΕΣ)

 

1. ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΕΣ

2005  ΚΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ (ALTER CHANNEL)
          Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥ ΜΠΑΜΠΑΣ (ALTER CHANNEL) 
          ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ALTER CHANNEL)
          3 ερωτικές κομεντί διάρκειας 50’ με Ζουγανέλη, Μπουλά, Χαραλαμπίδη κ.ά

1999  ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (EΡΤ)

1998  ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ (ΕΡΤ)

1997  ΤΟ ΦΥΛΛΟ (ΕΡΤ)
          3 τηλεταινίες βασισμένες στην τριλογία του Βασίλη Βασιλικού «ΤΟ ΦΥΛΛΟ, ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ, Τ’ ΑΓΓΕΛΙΑΣΜΑ»

1992  ΠΑΘΟΣ (ΑΝΤ1)
          Τηλεταινία μεγάλου μήκους με Καραμπέτη, Χατζησάββα, Βαλτινό.

1983  ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ (ΕΡΤ)
          Τηλεταινία 50’ με Καφετζόπουλο, Μπαζάκα.

 

2. ΣΕΙΡΕΣ

1995  ΜΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ (ΕΡΤ)
          24 αυτοτελή επεισόδια των 50’

1994  ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (ΑΝΤ!)
          5 αυτοτελή επεισόδια των 50’ 

1989  ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΡΩΤΑ & ΤΡΟΜΟΥ (ΕΡΤ)
          6 αυτοτελή επεισόδια των 30’

1981  ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΕΡΤ)
          3 αυτοτελή επεισόδια των 30’ βασισμένα σε διηγήματα των Γιώργου Ιωάννου, Τριαντάφυλλου Πίττα, Ε.Χ. Γονατά 

Γιάννης Σολδάτος

 

Yiannis Soldatos

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

 

Γεννήθηκε στη Λευκάδα.Συγγραφέας της Iστορίας του Ελληνικού Kινηματογράφου και διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Αιγόκερως».

 

Εχει γράψει ακόμη τα βιβλία:

Στον αστερισμό του Κριού  (Αιγόκερως, μυθιστόρημα), Τρομαχτικές Ιστορίες (Αιγόκερως, διηγήματα), Πολεμικές Ιστορίες (Αιγόκερως, διηγήματα), Tο Aίνιγμα (Καστανιώτης, μυθιστόρημα), Eύα, η αγαπημένη των βρικολάκων (Αιγόκερως, νουβέλα), Η πλάνη (Αιγόκερως, νουβέλα), Υποβρύχιος έρωτας (Κέδρος, μυθιστόρημα), Ελένη: Λιοσίων 5Α (Αιγόκερως, διηγήματα), Διόνυσος, ο βασιλεύς των ορέων (Καστανιώτης, μυθιστόρημα), Οι συνέπειες της παλιάς ιστορίας (Αιγόκερως, θέατρο), Βοϊδάγγελοι (Αιγόκερως, θέατρο), Του Αγίου Αντωνίου Αρτό (Αιγόκερως, θέατρο), Αλέξης Δαμιανός (Αιγόκερως, κριτική βιογραφία), Ζαν Λυκ Γκοντάρ (Αιγόκερως, κριτική βιογραφία), Συνοπτική Iστορία του Ελληνικού Kινηματογράφου (Αιγόκερως), Ελληνικός Κινηματογράφος, ένας αιώνας (πανόραμα, Κοχλίας), Ένας άνθρωπος παντός καιρού (Αιγόκερως), Oδύσσειες σωμάτων στο έργο του Νίκου Κούνδουρου (Αιγόκερως).

 

Έχει διατελέσει καθηγητής Iστορίας Kινηματογράφου.

 

 

Εχει σκηνοθετήσει :

1) 40 επεισόδια της σειράς «Η περιπέτεια ενός ποιήματος» (Παραγωγή «Aιγόκερως» -ET2).

2) Tην ταινία Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου (Παραγωγή «Aιγόκερως»-ET2).

3) Tην ταινία Bήματα (Παραγωγή «Aιγόκερως»-ET2).

4) Tην ταινία Tο Aίνιγμα (Παραγωγή «Aιγόκερως»-EΡT-EKK-ΦAΣMA).

5) Την ταινία Υποβρύχιος έρωτας (Παραγωγή «Aιγόκερως»-EΡT-NEW STAR).

6) To ντοκιμαντέρ Ένας άνθρωπος παντός καιρού (Παραγωγή «Aιγόκερως»-ET-EKK, Κρατικό βραβείο ντοκιμαντέρ).

7) Tη μικρού μήκους Ένα Σάββατο  βράδυ (Παραγωγή «Aιγόκερως»-EKK).

8) 5 ντοκιμαντέρ με τον γενικό τίτλο «Καστρολόγος», αναφορά  στον Φώτη Κόντογλου (Παραγωγή ET1).

9) 10 Παρασκήνια (ET1).

10) 4 δραματοποιημένα επεισόδια της σειράς «Σελίδες με θέα» (ET1).

 

Στο θέατρο ανέβηκαν τα έργα του:

α) Όταν ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης συνάντησε τον Γεώργιο Βιζυηνό (Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης, Νέο Ελληνικό Θέατρο, 2008).

β) Όταν ο Σκαρίμπας κήρυξε τον πόλεμο κατά της Χαλκίδας (Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης, Ανοιχτό Θέατρο, 2008).

γ) Πόε (Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Εσκενάζη,  Θέατρο της Μεσογείου, 2009).

δ) Η ερωτευμένη απελπισθείσα (Θεατρικό αναλόγιο 2010, Ταξίδι Τεχνών στην Ερεσό, Υπουργείο Πολιτισμού).

ε) Ιερή πόρνη (Σκηνοθεσία: Γιάννης Σολδάτος, Αγγέλων Βήμα, 2011).

Βίκυ Χασάνδρα

 

Vicky Hasandra

ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ

 

Γεννήθηκε το 1965 στη Χαλκίδα. Το 1988 αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με σπουδές στη Λογοτεχνική Μετάφραση ως απόφοιτος του Centre de la Traduction Littéraire (Κέντρου Λογοτεχνικής Μετάφρασης), έχει «μεταφέρει» στην ελληνική γλώσσα έργα Γάλλων κλασικών, καθώς και σύγχρονων συγγραφέων, γνωστών αλλά και άγνωστων στο ελληνικό κοινό. Έχει εκπαιδευθεί επίσης σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Από το 1998 γράφει σενάρια για τον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση. 

 

Είναι ιδρυτικό μέλος  της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 2003, ενώ διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2007).

 

Από το 2006 διδάσκει σενάριο στο New York College στο τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών ( Film & Tv Studies).

Στις αρχές του 2013 θα κυκλοφορήσει το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο ¨Φωνές¨.

Κινηματογράφος

Ξένες σε Ξένη Χώρα, ταινία τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παναγιωτάτου, 2009. Φεστιβάλ Sitges – Βαρκελώνη / Lund – Σουηδία.
Η Τρίτη Νύχτα, ταινία μεγάλου μήκους, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παναγιωτάτου. Συμπαραγωγή Ε.Κ.Κ., ΕΡΤ, Δημήτρη Παναγιωτάτου και Σούλη Αθανασίου. Διανομή ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ, 2003.

Τηλεόραση

Ο νέος μου μπαμπάς, τηλεταινία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παναγιωτάτου, ALTER, 2005

Συμφωνίες γυναικών, τηλεταινία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παναγιωτάτου, ALTER, 2005
Κι όπου μας βγάλει, τηλεταινία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παναγιωτάτου, ALTER, 2004 
Ερωτευμένος άγγελος, τηλεοπτική σειρά 4 επεισοδίων, βασισμένη στη νουβέλα του Βασίλη Βασιλικού, Τ’ αγγέλιασμα, σε σκηνοθεσία και παραγωγή Δημήτρη Παναγιωτάτου, ΕΡΤ, 1999.

 

Εργασίες υπό εξέλιξη


Blue, σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους, χρηματοδοτημένο από το Πρόγραμμα Γραφή του ΕΚΚ.
Corps-a-corps – Σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους.
Total Transplant - Σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους, χρηματοδοτημένο από το MEDIA Programme.

Μεταφράσεις (επιλεκτικά)

Η Κάθοδος στον Παράδεισο, Paula Jacques, Εκδόσεις Στάχυ, 2000

Οι δύο ερωμένες, Alfred de Musset, Εκδόσεις Printa, 2000
Ιστορίες Υποκριτών, Anatole France, Εκδόσεις Στάχυ, 1999
Ο Ηδονικός Βίος του Χερουβείμ, Ανωνύμου, Εκδόσεις Δελφίνι, 1994
Γράμματα από το Βισύ, Mme de Sévigné, Εκδόσεις Δελφίνι, 1992 

iidff fb button2 iidff twitter button2 

 

HELLENIC UNION OF HEPTANISIANS : Copyright © 2016 . All Rights Reserved

 

                    Designed by AVALON : Audiovisual Digital Productions / e-services