Κριτική Επιτροπή 2013

Βίκυ Γιαννούτσου

 

Vicky Giannoutsou

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

 

Η Βίκυ Γιαννούτσου είναι σκηνοθέτης σε 2 εταιρίες παραγωγής, στην Vix Pix Productions ltd. και στην MYO Productions Ltd. 

 

Απο τότε που η Βίκυ ήταν μικρή και πήγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης στήριξαν την δουλιά της σαν κινηματογραφιστή  και την οδήγησαν να κάνει το ντοκυμαντέρ 'Visible Passage' (Ορατό Πέρασμα) το 1987, που προβλήθηκε στην τηλεόραση της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Σκανδιναβίας  όπως επίσης και τους 'Διάσπαρτους Σπόρους' καθώς και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας 'Κόρη' αλλά και πολλές ιστορίες, ποίηση, δημοσιεύσεις και γράμματα.


Το 2010 στην γκαλερί MIC στο Auckland στην Νέα Ζηλανδία, η Βίκυ δημιούργησε 'Τα Δεινά της Περσεφόνης - Οι 4 εποχές της Μετανάστευσης - της Γέννησης, του Χωρισμού, της Νοσταλγίας, της Επιστροφής” – μία εγκατάσταση πολυμέσων με πολλές ταινίες και βίντεο που προέρχονται απο πολλά χρόνια μαγνητοσκόπησης μεταξύ Ελλάδας και Νέας Ζηλανδίας.                                                                               

 

Η Βίκυ τις πρώτες Κινηματογραφικές της σπουδές τις έκανε στα μέσα της δεκαετίας του '70 παίρνοντας B.A απο το Πανεπιστήμιο Victoria.

Εκπαιδεύτηκε σαν βοηθός μοντέρ σε διαφημιστικά το 1979 στο Λονδίνο απο όπου και επέστρεψε το 1981 στην Νέα Ζηλανδία για να δουλέψει σαν ελεύθερος επαγγελματίας βοηθός μοντέρ σε διαφημιστικά, ντοκυμαντέρ και μεγάλου μήκους ταινίες.

Πάνω απο 25 χρόνια τώρα έχει την έδρα της στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας σαν ενεργός παραγωγός ταινιών, καθηγητής υποκριτικής και ηθοποιός.                                                                                                                            

Εχει διδάξει την κινηματογραφική τέχνη σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους απο το 1989 στο Jeremiah Comey Acting Studio. 

Κατά την περίοδο αυτή έχει λειτουργήσει 2 studios διδάσκοντας επίσης τακτικά στο Σχολείο Εθνικού Θεάτρου, Toi Whakaari, στην Σχολή Παραστατικών Τεχνών του Auckland, sto Unıtec, στο Πανεπιστήμιο του Auckland και έκανε πολλά εργαστήρια σε διάφορα μέρη της χώρας.

 

Το 1997 η Vix Pix Productions Ltd. έκανε την παραγωγή “Melody’s Song” μία 15-λεπτη ταινία με σενάριο, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή της Βίκυς Γιαννούτσου, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Πανόραμα του Κινημ/φικού Φεστιβάλ της Λάρισσας στην Ελλάδα.

 

Σαν Κινηματογραφιστής, η Βίκυ είναι πάντα ανοικτή σε κάθε νέα ευκαιρία για να εξερευνήσει περαιτέρω εξελίξεις της δουλιάς της. Πρόσφατα σκηνοθέτησε το 'Uncomfortable Silences' (Αβολες Σιωπές), ένα έργο 10 λεπτών παραγωγή για το Φεστιβάλ Μικρού και Γλυκού Μύκους στο Auckland, στη Νέα Ζηλανδία. Απο τα 38 θεατρικά έργα που παράχθηκαν, το έργο κέρδισε το Βραβείο Κοινού και Καλύτερης Ερμηνείας της σεζόν.

 

Οι ιστορίες της έχουν παραχθεί για το ραδιόφωνο ενώ πρόσφατα επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη ως ηθοποιός στην ταινία μεγάλου μήκους The Insatiable Moon(Η ακόρεστη Σελήνη).

iidff fb button2 iidff twitter button2 

 

HELLENIC UNION OF HEPTANISIANS : Copyright © 2016 . All Rights Reserved

 

                    Designed by AVALON : Audiovisual Digital Productions / e-services